HUMMER dage


HUMMERENs Venner afholder hvert år HUMMER dage, hvor vi bl.a. viser forskellige håndværk som er nødvendige for at kunne bygge et skib som Orlogsskibet HUMMEREN. Her kan du møde skibstømmeren, rebslageren, billedskæreren og mange andre og se hvordan de arbejder.


Du vil også kunne høre om HUMMERENs historie og en hel masse om hvordan projektet med at bygge dette Orlogsskib skal forløbe - nogle spændende dage for både børn og voksne.Maritime håndværk og fortællinger


Igen i år vil dygtige håndværkere demonstrere deres færdigheder og møde publikum. Smedene, snedkerne, billedeskære, skibstømrere vil fylde pladsen ved klapbroen på Sdr. Havn. Du vil kunne høre om projektet med at bygge HUMMEREN og besøge den historiske, arkæologiske udstilling. Vi får også besøg af foreningen Svend Gønge, som optræder i 1600-tals kostymer og mon ikke der skulle være mad og drikke?


Russerne kommer!


I 2015 bliver det store scoop besøget af den russiske fregat SHTANDART, som kommer til Køge Havn til HUMMER-dagene. Skibet er en rekonstruktion af zar Peter den Store’s første krigsskib, som blev bygget i 1703. Kaptajnen, Vladimir Martus, glæder sig til at besøge Køge Havn med det 35 meter lange skib. Der vil blive adgang daglig for publikum fra 10.00 til 17.00, hvor HUMMER-dagene er åbne for publikum.


Der er gratis adgang til HUMMER-dagene, men entre til besøg på skibe på: 20,00 kr./person.


Du kan læse mere om fregatten SHTANDART på: http://www.shtandart.com


Krudt og kanoner


I 2016 og 2017 blev HUMMER dagen afholdt på Køge Marina. Hoved temaet begge år var Krudt og kanoner. Der blev skudt med kanoner flere gange om dagen hvilet gav en del besøgende og omtale.

Tak til vores støtter for donationer

Køge Kommune

(kulturpulje)

G.C. Entreprise. KØGE aps