Tak til vores støtter for donationer

Kulturpuljen

Årets tema: ”KUGLER, KANONER og KRUDT”

 

 

Foreningen HUMMEREN i Køge arbejder med planer om at bygge en rekonstruktion i fuld størrelse af HUMMEREN, som var en af Christian 4’s fregatter, der blev søsat i 1624. Lørdag 18. og søndag 19. juni afholdes HUMMER-dage på Køge Marina. Her vil de frivillige fra foreningen Orlogsskibet HUMMERENs Venner, med støtte fra Køge Kommunes Kulturpulje og i samarbejde med professionelle håndværkere, vise og levendegøre de traditionelle håndværk, som ligger til grund for en kommende rekonstruktion af orlogsskibet HUMMEREN.

 

Et skibsværft fra 1600-tallet

 

Under HUMMER-dagene vil publikum kunne se og opleve stemningen på et skibsværft fra 1600-tallet. Smede, skibstømrere, rebslagere, billedskærer, snedkere, kulsviere, farverske er i fuld gang de to dage HUMMER-dagene varer.

 

 

Udstilling og fortællinger

 

I det historiske telt vil man kunne få fortælling om den tid, hvor HUMMEREN blev bygget. Man vil også kunne se originale arkæologiske skibsdele fra 1600-tallet, en halvmodel af HUMMEREN og skibets originale byggetegning (som er verden ældste), samt byggekontrakten, der blev indgået med Christian 4.

 

Køge Maritime Modelbyggerlaug fremviser en stor og flot model af fregatten FIDES, der var et skib af samme størrelse som HUMMEREN.

 

 

Kugler, kanoner og krudt

 

I år er tema lagt på at give en forsmag på hvordan man i fortiden har skudt med HUMMERENs kanoner. Køges nye forening: ”Kanondækket på Orlogsskibet Hummeren”

 

glæder sig til at præsentere foreningen under HUMMER-dagene, hvor ”Kanondækket” bidrager med årets tema: ”Kugler, kanoner og krudt”.

 

Foreningen har inviteret Sjællandske Musketergarde, Sjællandske Artillerie- og Feltcorps, Nyborg Fæstnings Saluteringslaug samt Humlebæk Havns Kanonerer, som vil stå for kanonsalutter ved Køge marinas nordlige havnebassin. Der bliver skudt med kanoner lørdag og søndag: kl. 10.00 12.00 og 14.00.

 

”Kanondækket” er sandsynligvis en af Køges mere larmende foreninger. Vi beklager på forhånd larmen og røgen, men kom og kig, det bliver flot!e

 

 

 

 

 

HUMMER dage 2016

Orlogsskibet

HUMMEREN's Venner

 

Støtteforeningen

ANKERET