Orlogsskibet

HUMMEREN's Venner

Tak til vores støtter for donationer

Kulturpuljen

Tur for medlemmerne til Orlogsmuseet 25. november 2014

Særudstillingen: Under Fælles Flag

 

Udstillingen om den dansk-norske fællesflåde fortæller historien om Danmarks og Norges fælles historie på havet. Den perspektiveres op til vores egen tid, hvor vore to lande stadig er søfartsnationer, og hvor danske og norske krigsskibe sejler sammen i fælles operationer i NATO-alliancen. Læs om besøget nederst på siden.

 

Museumsinspektør Jakob Seerup, Orlogsmuseet,

her sammen med Christian Lemee og Eriks Swiatek,

viste rundt i særudstillingen.

 

Klik på billederne

for at se i fuld størrelse

Besøg på orlogsmuseet tirsdag d. 25. november 2014.

 

Vi har været på besøg på orlogsmuseet i København. Vi havde fået museumsinspektør Jacob Seerup, ved Christians mellemkomst, til at vise os rundt i særudstillingen "Under fælles flag".

 

Det er en særudstilling om fællesskabet i den dansk/norske flåde i 1700-tallet, og er lavet i forbindelse med 200 året for ophør af rigsfællesskabet mellem Danmark og Norge.

 

Jacob Seerup fortalte bl.a. om Iver Huitfeldt, som var norsk kaptajn på det danske krigsskib " Dannebrog". Det sprang, som bekendt i luften i Køge Bugt d. 4. oktober 1710.

 

Han fortalte også om Tordenskjold, som jo også var nordmand, men gjorde tjeneste i den danske flåde. Han kom også omkring de almindelige søfolk ombord på skibene, og især hvordan nordmænd og danskere

 

arbejdede sammen på de forskellige orlogs- og linjeskibe i 1700- tallet.

 

Vi gik rundt i udstillingen i lidt over 1 time, og blev ført fra rum til rum, mens Jacob Seerup fortalte, den ene levende historie efter den anden.

 

Der var specielt et rum, som var lavet med en effekt, som om man stod under dæk på et af tidens skibe. Det føltes, som om rummet vippede og gyngede, som om man var på søen. Ja, man blev faktisk en lille smule søsyg.

 

Et fantastisk rum.

 

Udstillingens sidste punkt viste at Danmark og Norge stadig, den dag i dag, arbejder sammen på søfartsområdet.

 

Det var en meget spændende rundvisning. Vi var 15 af HUMMERENS venner, som deltog, og vi havde en meget hyggelig og givtig eftermiddag på Orlogsmuseet i København.

 

Linda Grantzau

 

 

 

Støtteforeningen

ANKERET